Onderdeel van: prtnrs

Privacy policy - Hypotheekzaak

  1. INTRODUCTIE

In deze privacy statement kunt u lezen hoe wij omgaan met uw (persoons)gegevens. Heeft u vragen over de informatie in deze verklaring? Neem dan contact met ons op.


  1. TOEPASSING

Dit privacy statement is van toepassing op alle websitebezoeken, transacties en overeenkomsten met Hypotheekzaak

Bedrijfsgegevens:
Naam: Financieel Advies Nederland B.V. (waaronder handelsnaam: De Hypotheekzaak & Hypotheekzaak)
Adres: Raadhuisstraat 32, 3891 EB Zeewolde
Telefoonnummer: 088 – 080 2810
KVK: 59024739
Website: www.hypotheekzaak.nl

De website van Hypotheekzaak (www.hypotheekzaak.nl) verwerkt privacygevoelige gegevens, oftewel persoonsgegevens. Hypotheekzaak is verantwoordelijk voor de verwerking van deze gegevens en vindt een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens erg belangrijk.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt. In deze privacy statement leggen we uit welke persoonsgegevens we verzamelen. Daarnaast leggen we uit voor welk doel we deze gegevens gebruiken.


  1. PERSOONSGEGEVENS

Wat zijn persoonsgegevens? Persoonsgegevens zijn gegevens die direct over een persoon gaan of informatie die naar een persoon te herleiden is. Voorbeelden van persoonsgegevens zijn: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, postcode, huisnummer, ras, godsdienst, gezondheid etc.

In uw websitebezoek of samenwerking met Hypotheekzaak zijn deze gegevens niet allemaal relevant. We willen u vragen enkel persoonsgegevens te verstrekken die u noodzakelijk acht voor onze samenwerking.


  1. DOELEINDEN

Hypotheekzaak verzamelt persoonsgegevens via www.hypotheekzaak.nl op een aantal manieren:

  1. Via formulieren op de website
  2. Via tools op de website
  3. Via de Hypotheekzaak nieuwsbrief
  4. Via Google Analytics


  • FORMULIEREN OP DE WEBSITE

De Hypotheekzaak website is voorzien van een aantal formulieren. In deze formulieren vragen wij u om verschillende persoonsgegevens:

  • Contactformulier,
  • Contactformulier ‘eerste woning,
  • Contactformulier ‘doorstromen’,
  • Contactformulier ‘hypotheekvorm’,
  • Contactformulier ‘oversluiten’.

In het contactformulier vragen wij u om:

  • Uw naam,
  • achternaam,
  • uw telefoonnummer,
  • uw e-mailadres,
  • een bericht.

Met het contactformulier kunt u ons een vraag stellen of een aanvraag doen voor een van onze diensten. De gegevens die wij verzamelen met het contactformulier gebruiken wij om uw (aan)vraag te beantwoorden. Dit doen wij per e-mail of telefonisch.

In de formulieren ‘eerste woning’, ‘doorstromen’, ‘hypotheekvorm’ en ‘oversluiten’ vragen we u om de volgende gegevens:

  • Uw naam,
  • achternaam,
  • uw telefoonnummer,
  • uw e-mailadres,
  • een bericht.

Met deze hypotheekadvies formulieren kunt u ons een vraag stellen of een aanvraag doen voor een van onze diensten. De gegevens die wij verzamelen met deze formulieren gebruiken wij om uw (aan)vraag te beantwoorden. Dit doen wij per e-mail of telefonisch.

De formulieren zijn voorzien van een checkbox: inschrijven nieuwsbrief. Als u deze optie aanvinkt ontvangt u de Hypotheekzaak nieuwsbrief (zie 4.3).

De gegevens die u invoert in de formulieren worden beperkte tijd door ons bewaard. Bij vervolgvragen kunnen we deze gegevens gemakkelijk benaderen wanneer het nog in ons systeem staat. Ook kunnen we aan de hand van de vragen en antwoorden onze medewerkers trainen om vragen beter te kunnen behandelen. We bewaren de ingevulde gegevens maximaal zes maanden nadat u ze ingevoerd hebt.

  • TOOLS OP DE WEBSITE

De Hypotheekzaak website is voorzien van een aantal tools. Deze formulieren zijn geplaatst middels een zogenaamd iFrame en zijn rekentools van de Nationale Hypotheekbond. In deze tools wordt gebruik gemaakt van persoonsgegevens.

De tool ‘rentestanden’ heeft een ingebouwde module voor het maken van een afspraak. In het bijbehorende formulier vragen we u om:

  • Uw voornaam,
  • tussenvoegsel,
  • achternaam,
  • uw telefoonnummer,
  • uw e-mailadres.

Met dit formulier kunt u ons een vraag stellen of een aanvraag doen voor een van onze diensten. De gegevens die wij verzamelen met dit formulier gebruiken wij om uw (aan)vraag te beantwoorden. Dit doen wij per e-mail of telefonisch.

De tool ‘maximale hypotheek’ heeft een ingebouwde module voor het berekenen van de indicatieve maximale hypotheek. In het bijbehorende formulier vragen we u om:

  • Uw geboortedatum,
  • uw bruto inkomen,
  • indien van toepassing winst uit onderneming van een aantal jaren,
  • indien van toepassing deze zelfde velden van een eventuele partner,
  • de aanwezigheid van een studieschuld, kredieten, alimentatie, erfpacht en/of private lease.

Deze gegevens worden gebruikt om een indicatie te geven van een maximaal te lenen bedrag. Vervolgens kunt u ervoor kiezen een afspraak te maken met een van onze adviseurs. In het formulier ‘afspraak maken’ (onderdeel van maximale hypotheek berekenen) vragen we u om:

  • Uw voornaam,
  • tussenvoegsel,
  • achternaam,
  • uw telefoonnummer,
  • uw e-mailadres.

Met dit formulier kunt u ons een vraag stellen of een aanvraag doen voor een van onze diensten. De gegevens die wij verzamelen met dit formulier gebruiken wij om uw (aan)vraag te beantwoorden. Dit doen wij per e-mail of telefonisch.

  • DE HYPOTHEEKZAAK NIEUWSBRIEF

Op de website kunt u zich aanmelden voor de Hypotheekzaak nieuwsbrief. De Hypotheekzaak nieuwsbrief bevat informatie over de diensten van Hypotheekzaak. We verzenden de nieuwsbrief met e-mailprogramma Mailchimp. U kunt zich aanmelden door uw e-mailadres in te vullen onder het kopje ‘schrijf je in voor de nieuwsbrief’.

Op dat moment komt uw e-mailadres op de lijst te staan waarnaar we de Hypotheekzaak nieuwsbrief versturen. Elke nieuwsbrief die we versturen is voorzien van een knop waarop u zich uit kunt schrijven. Nadat u op deze knop hebt geklikt krijgt uw mailadres het label ‘unsubscribed’ en zult u de nieuwsbrief niet meer ontvangen. We bewaren uw mailadres nog wel 3 maanden nadat uw zich heeft uitgeschreven, zodat we nog toegang hebben tot de statistieken die we verzameld hebben, bijvoorbeeld de reden waarom u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. Deze statistieken gebruiken we om onze nieuwsbrief te verbeteren.

  • GOOGLE ANALYTICS

De Hypotheekzaak website maakt gebruik van Google Analytics. We gebruiken deze tool om anonieme, analytische data te verzamelen van onze websitebezoekers. Deze website statistieken gebruiken we om te leren van onze websitebezoekers en daarop onze producten en diensten aan te passen. De gegevens die we verzamelen zijn anoniem, we kunnen aan de hand van de informatie niet achterhalen wie de personen achter de data zijn.

De verzamelde informatie wordt opgeslagen op Google datacenters. Locaties van de datacenters: https://www.google.com/about/datacenters/inside/locations/index.html. Over de verwerking van deze gegevens hebben we afspraken gemaakt met Google door middel van een verwerkersovereenkomst. Google heeft geen toestemming om deze gegevens te gebruiken voor andere toepassingen. Meer over het privacy beleid van Google is hier te vinden. https://policies.google.com/privacy?hl=nl


  1. VERSTREKKING AAN DERDEN

We verstrekken uw persoonsgegevens alleen aan derden (bedrijven of instellingen) als dat wettelijk verplicht is. Bijvoorbeeld wanneer de politie dit eist bij een vermoeden van een misdrijf.

Hypotheekzaak werkt samen met subverwerkers, bijv. onze websitebeheerder. De partners waarmee we werken kunnen uw persoonsgegevens of die van uw klanten onder ogen krijgen. Het samenwerken met deze subverwerkers is voor Hypotheekzaak essentieel in onze dienstverlening. Om ervoor te zorgen dat deze subverwerkers correct met deze data omgaan, heeft Hypotheekzaak zogenaamde verwerkersovereenkomsten afgesloten met onze leveranciers.

Zo heeft Hypotheekzaak een verwerkersovereenkomst afgesloten met de Nationale Hypotheekbond, voor het correct verwerken van de persoonsgegevens die verzameld worden middels de tools op de website.

Daarnaast staan op onze website links naar social media pagina’s. Als u op deze links klikt, verzamelen deze social media aanbieders wellicht persoonsgegevens. Deze verklaring is alleen van toepassing op www.hypotheekzaak.nl. Wij kunnen niet garanderen dat andere partijen nauwkeurig met uw persoonsgegevens omgaan.


  1. INZAGE, WIJZIGING OF VERWIJDEREN VAN PERSOONSGEGEVENS

Wil je iets weten over de persoonsgegevens die we van u verzameld hebben? Neem dan contact met ons op. De contactgegevens staan onder punt 2 van deze privacy statement. Voor wat betreft uw persoonsgegevens mag u ons altijd vragen om:

  • Inzage in de precieze persoonsgegevens die we van u hebben.
  • Uitleg over de persoonsgegevens die we van u hebben en wat we daarmee doen.
  • Uw persoonsgegevens aan te passen als deze incorrect zijn.
  • Uw persoonsgegevens te verwijderen als deze bijv. niet correct of verouderd zijn.

Daarnaast mag u te allen tijde uw toestemming om uw persoonsgegevens te bewaren en verwerken intrekken of bezwaar maken tegen hoe we uw persoonsgegevens gebruiken.


  1. BEWAREN VAN GEGEVENS

Hypotheekzaak bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor onze dienstverlening. Nadat deze gegevens niet meer noodzakelijk zijn verwijderen we deze.


  1. BEVEILIGING

Hypotheekzaak treft maatregelen om persoonsgegevens te beschermen.

  • De toegang tot persoonsgegevens wordt altijd afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Persoonsgegevens worden na ontvangst opgeslagen op een afgeschermd systeem dat enkel toegankelijk is voor medewerkers van Hypotheekzaak.
  • Het personeel van Hypotheekzaak gaat vertrouwelijk om met persoonsgegevens.
  • Hypotheekzaak maakt gebruik van een SSL-certificaat (secure socket layer).
  • Hypotheekzaak registreert alle opvragingen van persoonsgegevens.

  1. KLACHTEN

Hebt u een klacht over de manier waarop Hypotheekzaak met uw privacy omgaat? Neem dan allereerst contact met ons op. We zullen uw klacht aanhoren en behandelen. Stel dat u vervolgens van mening bent dat we er samen niet ‘uitkomen’, kunt u altijd een tip sturen naar de Autoriteit Persoonsgegevens (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons) of naar de rechter stappen.

Vragen over deze privacy policy?
Neem contact met ons op.